Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Opština Lebane dobila sredstva za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“

Predstavnici jedinica lokalnih samouprava, među kojima je i opština Lebane, koje su dobile sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ potpisali su ugovor za dodelu bespovratnih sredstava u Palati Srbija.

Na ovim susretima, ekipe sela nadmetaće se u sportu, znanju i kulturno-umetničkom delu. U selima na teritoriji opštine Lebane „Miholjski susreti sela“ održaće se 9. i 10. oktobra.

„Sela Srbije su danas, a to su bila i juče i ostaće, najvitalniji deo Srbije. Sve dobro, sve snažno i vispreno upravo stiže iz sela. Danas, oživljavanjem ovih manifestacija, nastavljamo sve ono dobro i vredno što su neki pre nas činili“, rekao je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

U ovim susretima učestvovaće čak 961 selo na teritoriji različitih opština iz čitave Srbije, a u toku ova tri meseca, od oktobra do kraja decembra, planirano je oko 100.000 učesnika i posetilaca.

Cilj ovog Programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa.

Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 31.025.279,24 miliona dinara, za 68 jedinica lokalnih samouprava. Dodeljuje se do 500.000 dinara po prijavi, a naša opština je dobila 426.965,00 dinara, dok će iz budžeta izdvojiti 73.000 dinara.

 

infocentarjug.rs