Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu održana prezentacija poziva i konkursa NSZ

Nacionalna služba za zapošljavanje održala je juče prezentaciju u sali Skupštine opštine Lebane a tema je bila promocija poziva i konkursa objavljenog 22. februara na sajtu NSZ. Reč je o 12 javnih poziva i konkursa koji se odnose na realizaciju finansijskih programa i mera aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini.

Ukupna otpremnina od 12 javnih poziva i programa, dva su namenjena nezaposlenim licima, ostalih deset se odnose na samog poslodavca, odnosno mogućnost korišćenja tih programa i mera nacionalne službe za zapošljavanje.

Javne pozive i konkurse prezentovali su: Dejan Stanković, direktor filijale, Vladan Dimitrijević, organizator dodatnog obrazovanja i obuke i Goran Janković, organizator programa zapošljavanja.

Prisutnima se obratila Nataša Stojanović, pomoćnik predsednika opštine, kazavši da je Lebane uvek imalo odličnu saradnju i da je ove godine opština lokalnim akcionim planom zapošljavanja predvidela ukupno pet miliona, od toga su tri miliona sredstva nacionalne službe za zapošljavnje a dva miliona ispred lokalne samouprave.

Načelnica opštinske uprave Tanja Bogdanović, obratila se prisutnima i zahvalila na divnoj saradnji.

 

(ICJ)