Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Opština Medveđa nagrađuje najbolje učenike

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je više puta u svom obraćanju istakao kako je čast i zadovoljstvo kada može da nagradi vredne učenike na teritoriji opštine Medveđa koji svojim radom postižu zapažene rezultate. Svaka investicija u mladost i obrazovanje višestruko se vraća pa je istovremeno apelovao na sve učenike da nastave vredno da rade jer će samo tako doći do cilja.

Opštinsko veće opštine Medveđa je na sednici održanoj 20. juna 2019. godine, donelo Odluku o dodeli novčanih nagrada za postignut uspeh za školsku 2018/19 godinu učenicima osnovnih škola i tehničke škole “Nikola Tesla“ u Medveđi.

Nagrađeni su učenici koji su nosioci diplome ‘‘Vuk Karadžić’’ i učenici koji su postigli značajne rezultate na republičkim, regionalnim i drugim takmičenjima (osvojeno prvo, drugo ili treće mesto) u oblasti obrazovanja, umetnosti, kulture i sporta u školskoj 2018/19 godini.

Na istoj sednici Veća doneta je još jedna Odluka o dodeli besplatnih ulaznica za korišćenje bazena u Sijarinskoj Banji, koju će dobiti svi odlični učenici u protekloj školskoj godini.

Učenicima osnovnih škola sa teritorije opštine Medveđa, učenicima tehničke škole „Nikola Tesla“ Medveđa, kao i učenicima koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Medveđa, dodeljuje se nagrada za postignut uspeh u školskoj 2018/2019 godini, u vidu besplatnih ulaznica za bazene SBR „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji, i to:

 – učenicima osnovnih škola sa teritorije opštine Medveđe koji su u školskoj 2018/2019 godini ostvarili odličan uspeh,

 – učenicima TŠ „Nikola Tesla“ Medveđa koji su u školskoj 2018/2019 godini ostvarili odličan uspeh,

 – učenicima koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Medveđa, a pohađaju škole van teritorije opštine Medveđa.

Svakom učeniku koji ispunjava uslove dodeljuje se po deset ulaznica.

Sredstva za novčane nagrade i kupovinu ulaznica obezbediće se iz budžeta opštine Medveđa, a ulaznice i novčane nagrade biće podeljene 28. juna, odnosno idućeg petka kada su zakazani i roditeljski sastanci.

 

(Kraj)