COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Opštinski štab u Medveđi uputio apel građanima

Zbog pogoršanja epidemiloške situacije, opština Medveđa proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine. Na sednici održanoj u petak, štab je doneo i niz mera i preporuka, prenosi radio Medveđa.

Kako bi se sprečilo širenje zaraze, pored mera koje je propisao Krizni štab Vlade RS, štab za vanredne situacije opštine Medveđa, naredio je privremenu obustavu rada predškolske ustanove Mladost u Medveđi. Ograničeno je vreme rada ugostiteljskih objekata, pa se ove usluge neće pružati od 18 časova do 06 narednog dana. JKP Obnova će u narednom periodu vršiti pojačanu dezinfekciju javnih površina.

Preporučuje se odlaganje organizovanja svadbi, proslava povodom krštenja, žurki, rođendana i drugih proslava sa većim brojem učesnika, odnosno njihovo održavanje sa minimalno protokolarno potrebnim brojem ljudi. Na pijacama je obavezno korišćenje maski za prodavce, kupce i radnike pijace. Kozmetički, frizerski i saloni lepote, kao i teretane i fitnes centri organizuju rad uz sprovodjenje propisanih mera zaštite. U javnom prevozu kao i taksi vozilima obavezno je korišćenje zaštitne maske. U verskim objektima i prilikom verskih obreda preporučuje se sprovođenje svih mera lične zaštite.

Preporučuje se poslodavcima da u skladu sa mogućnostima organizacije poslovanja, zaposlenim roditeljima maloletne dece koja pohadjaju PU Mladost, a nisu u mogućnosti da na drugi način obezbede čuvanje i brigu o maloletnoj deci, omoguće obavljanje poslova od kuće, odnosno drugi vid odsustva sa posla (godišnji odmor, plaćeno odsustvo) za vreme trajanja privremene obustave rada PU Mladost.

 

Radio Medveđa