Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Počela humanitarna akcija Mladi u akciji

Leskovački srednjoškolci pokrenuli su humanitarnu akciju koja će za cilj imati pomoć deci. Naime u 7 leskovačkih srednjih škola danas su postavljene kutije u kojima će svako moči da da prilog onoliko koliko je u mogućnosti.

Humanitarna akcija koju organizuje Unija parlamenata leskovačkih srednjoškolaca započeta je simbolično dana na međunarodni humanitarni dan 23. novembar.  Kako ističu iz ove unije svakog 23. u mesecu se novac uplaćuje na tekući račun osobe za koju je prikupljanje sredstava namenjeno ili se kupuje neophodna medicinska oprema. Predlog za prikupljanje sredstava daju srednje škole koje su učesnice u samoj humanitarnoj akciji.

Sekretarijat UPLS-a sa po 1 predstavnikom iz svake srednje škole svakog 23. u mesecu uplaćuje novac i fotokopije dokumenata odnosno uplatnice sa zapisnikom šalje svim srednjim školama.  Prvi mesec je namenjen malom Ognjenu koji boluje od retke bolesti – spinalne mišićne atrofije. Škola koja je predložila prvu osobu za vremenski period od 23. novemvra do 23. decembra tekuće godine je Medicinska škola. Donatorske kutije su postavljene u 7 srednjih škola i to u Medicinskoj školi, Ekonomskoj školi, Gimnaziji, Muzičkoj školi, Tehničkoj školi, Trgovinsko-ugostiteljskoj školi i školi za tekstil i dizajn. Ova humanitarna akcija pod nazivom Maldi u akciji trajaće tokom čitave školske godine, do kada će se i kutije za prikupljanje pomoći nalaziti u njima.