Lebane Medveđa Vesti

Počela vakcinacija goveda u Lebanu i Medveđi

Veterinari iz veterinarske stanice u Lebanu, koja pokriva i opštinu Medveđa, svakodnevno su na terenu zbog vakcinacije goveda protiv bolesti nodularni dermatitis ili kvrgave kože.

Lebane/Medveđa – Kako je za naš portal izjavio predsednik opštine Lebane Zoran Ilić, vakcinacija goveda protiv bolesti nodularni dermatitis odnosno kvrgave kože, počela je u petak u opštinama Lebane i Medveđa, odmah po dobijanju vakcina. Vakcinaciju sprovode veterinari veterinarske stanice iz Lebana koja je zadužena i za opštinu Medveđa. Očekuje se da vakcinacija bude završena za desetak dana i ono što je veoma važno, podvlači predsednik Ilić, vakcinacija je potpuno besplatna za vlasnike goveda.
„U Lebanu za sada nema registrovanog oboljenja kod goveda od ove bolesti, ali obzirom da je bolest već potvrđena u opštini Medveđa, i Lebane se smatra ugroženim područjem“ izjavio je Ilić za Info centar juga. 
Ilić apeluje na građane da preduzmu sve preventivne mere radi zaštite goveda od kvrgave kože, da ne izvode goveda na ispašu, da staje adekvatno zaštite od insekata postavljanjem mrežica i da izvrše neophodnu dezinsekciju staja. Takođe poziva držaoce goveda da narednih dana budu kod svojih kuća jer će veterinari obići sva domaćinstva u Lebanu i Medveđi koja čuvaju goveda radi vakcinacije.