Leskovac Vesti

Počeli radovi na uređenju saobraćajnice u ulici Nikola Tesla u Vinarcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas sa svojim saradnicima radove na uređenju saobraćajnice u ulici Nikole Tesle u Vinarcu, u dužini od 598 metara. Na samom početku gradonačelnik Cvetanović je podsetio prisutne da je u ulici Nikole Tesle 2021. godine rekonstruisana vodovodna mreža sredstvima grada Leskovca u iznosu od 4,9 miliona dinara, kao i da je meštanima Vinarca tada obećano da će se pomenuta ulica asfaltirati, što su započeti radovi koje danas obilazi i dokaz za dato im tada obećanje.

„Vinarce je jedno od najvećih naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca i ovo je još jedan dokaz da se putna infrastruktura unapređuje na celoj teritoriji grada, kako u selima, tako i u prigradskim i gradskim naseljima. Nastojimo da adekvatnom infrastrukturom pokrijemo celu teritoriju od 144 naseljena mesta, jer to znači kvalitetniji i bolji život građana“,rekao je Cvetanović.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je prisutnim novinarima da su izvedeni zemljani radovi, odnosno iskop zatim su završeni radovi na uradnji tampona od šljunka, da se trenutno ugrađuje tampon od tucanika, i da posle toga ostaje asfaltiranje kao i da je rok za završetak radova  60 dana.

„Oni već blizu mesec dana izvode radove tako da očekujemo da ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi budu završeni u roku. Ono što je bitno za meštane ovog mesta, u nastavku ove ulice je ulica Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju, gde je završena vodovodna mreža i sada smo u situaciji da i tamo uradimo asfaltiranje. Na leto nas očekuju ti radovi i onda će ova veza od Vinarca dod Donjeg Stopanja biti asfaltirana“ rekao je Nikolić dodajući da se očekuje početak radova na ulici ka Vojinici, zatim ulice Zeke Buljubaše, Porečka, Boračka.

Vrednost radova koje finansira grad Leskovac je 10,2 miliona dinara.

Opširnije u video prilogu: