Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Počelo asfaltiranje puta u Pridvorici

Radovi na prvoj deonici puta u dužini od 490 i u širini od 5 metara se izvode iz centra sela u pravcu ciglane prema Zeletovu. Izvođač radova je konzorcijum firmi ,,Vodogradnja,, iz Pukovca i ,,Trace PZP,, Vranje.
Radove je obišao i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović sa saradnicima.
,,Sve ide po planu, i očekujemo da do 26. jula kada celo selo slavi Sabor Svetog arhangela Gavrila, budu završeni radovi, iako je rok za završetak do novembra meseca“, kaže Nenadović.
Za meštane Pridvorice izgradnja ovog puta je od velikog značaja, jer više neće morati da gaze po blatu, dešavalo se da preko zime kolima nisu mogli da prođu ovim putem, dok je u toku leta bilo dosta prašine.

Projekat „Izgradnja pristupnog puta do kulturno-verskih mesta u opštini Bojnik u Srbiji i opštini Zemen u Bugarskoj“ se finansira sredstvima Evropske Unije u okviru prvog poziva INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.
Opština Bojnik je bila vodeći partner na ovom projektu, dobila je sredstva u iznosu od 374.000 evra, dok je partnerska opština iz Bugarske Zemen dobila 200.000 evra.
Izvor www.bojnik.rs