Društvo Leskovac Srbija Vesti

Podeljeni novogodišnji paketići učenicima OŠ Bora Stanković u Bogojevcu

U organizaciji Grada Leskovca, a u saradnji sa Udruženjem iz Severne Mekodnije i leskovačkim Udruženjem Ilinden, učenicima Osnovne škole Bora Stanković u Bogojevcu, koji makedonski jezik uče kao izborni predmet, danas su podeljeni novogodišnji paketići. Podeli su prisustvovali predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović, Hristijan Mickoski iz Udruženja iz Severne Makedonije i Ivana Cvetković iz leskovačkog Udruženja Ilinden.

„Sa željom da doprinesemo srećnijem i bezbrižnijem detinjstvu deteta i danas zajedno sa Udruženjem iz Severne Makedonije i Udruženjem Ilinden iz Leskovca delimo paketiće đacima koji uče makedonski jezik kao izborni predmet. Ova udruženja opredelila su 200 paketića za decu iz Leskovca koja uče makedonski jezik i ovo je samo jedna od škola koju obilaze, veliko im hvala na tome. Danas u 15 časova organizujemo veliku novogodišnju podelu paketića za sve mališane iz gradskih mesnih zajednica u hali Partizan i siguran sam da ćemo svi zajedno uživati“, kazao je ovom prilikom Goran Cvetanović.

„Zadovoljstvo nam je što ova deca mogu da uče makedonski jezik, da to ne zaborave, da se sete svojih predaka, da znaju odakle potiču, ko su, šta su, naravno da poštuju državu u koju žive, a to je Republika Srbija. Veliko hvala našem domaćinu gradonačelniku grada Leskovca, kao i zajednici Makedonaca ovde u Leskovcu, za sve što radi“, kazao je Hristijan Mickoski.

Predsednica leskovačkog Udruženja Ilinden, Ivana Cvetković, zahvalila se gradonačelniku na svemu što radi za Makedonce koji žive u Jablaničkom okrugu i dodala da je Leskovac jedini grad od Beograda naniže u kom se uči makedonski jezik sa elementima makedonske kulture i zahvalila se svima koji su to omogućili i koji su učestovovali u tome.

Pre podele novogodišnjih paketića, predsednik Cvetanović i gosti Udruženja iz Severne Makedonije i Leskovca održali su sastanak u prostorijama kabineta.