Društvo Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu otvoren privatni vrtić „Dečiji svet“ kapaciteta 80 mesta

U Leskovcu je danas počeo sa radom još jedan novi privatni vrtić „Dečji svet“, ukupnog kapaciteta 80 mesta.
„Raduje nas činjenica da u Leskovcu posluju društveno odgovorni privredni subjekti koji podržavaju povećanje nataliteta i roditeljstvo“, kazao je predsednik Privremenog organa grada Leskovca, Goran Cvetanović koji je prisustvovao otvaranju ovog objekta.

Porodica Đorđević, koja danas otvara vrtić „Dečji svet“, kapaciteta 80 mesta za naše najmlađe sugrađane od 3 do 6 godina, prepoznala je potrebu za ulaganjima u ovu oblast, kazao je Cvetanović i dodao da će mališani biti raspoređeni u tri grupe, kao i da vlasnici planiraju da zaposle 11 naših sugrađana i to vaspitačice, medicinsku sestru, pedagoga, sekretara, higijeničarku, odnosno sve što je potrebno za rad i profesionalno funkcionisanje jednog dečijeg vrtića. Uključivanjem privrednih subjekata u ovu oblast, doći će do velikog rasterećenja Predškolske ustanove Vukice Mitrović, što je značajno i za nas i za sve roditelje koji očekuju dobar i kvalitetan boravak u vrtiću, istakao je Goran Cvetanović.

„Pre svega, htela bih da se zahvalim lokalnoj samoupravi na čelu sa Goranom Cvetanovićem koji izdvaja finansije za subvencije privatnih predškolskih ustanova“, kazala je direktor vrtića Dečiji svet, Ivana Đorđević.

Mi smo prepoznali potrebu za otvaranjem Predškolske ustanove zato što svi znamo da je danas sve više zaposlenih u Leskovcu i da se sve više deca upisuju u vrtiće i da nema dovoljno mesta u državnim vrtićima, istakla je Đorđevićeva. Zbog toga smo i mi rešili da damo naš doprinos ovom gradu i poslušali smo vas kada ste jednom obratili i pozvali sve domaće i lokalne privrednike da svoja sredstva i svoje finansije ulože u otvaranje privatne predškolske ustanove.

Novi vrtić u Leskovcu Dečiji svet nalazi se iznad restorana Terasa na Niškoj ulici.