Bojnik Društvo Srbija Vesti

Poljoprivrednim proizvođačima u Bojniku uručeni ugovori za subvencije

Predsednik Privremenog organa opštine Bojnik Nebojša Nenadović uručio je danas ugovore o subvencijama poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije ove opštine. Ugovore je danas potpisalo 38 poljoprivrednika.

Predsednik Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, Ivica Jovanović, kazao je da će svima koji su podneli zahtev i ostvarili pravo na poljoprivredne subvencije, u toku dana biti uplaćen novčani iznos. Biće isplaćeno 20 ugovora za mehanizaciju i opremu, 12 ugovora za opremu koja će se koristiti u pčelarstvu i 5 ugovora za kupovinu priplodnih i tovnih grla životinja i 1 ugovor za voćarsku proizvodnju odnosno sertifikovani sadni materijal, dok će u vidu regresa za veštačko osemenjavanje goveda biti isplaćeno 105 poljoprivrednih proizvođača.

Predsednik Privremenog organa opštine Bojnik Nebojša Nenadović, zahvalio se ovom prilikom svim poljoprivrednim proizvođačima, istakavši da će se lokalna samouprava u narednoj godini mnogo bolje organizovati oko podele poljoprivrednih subvencija, kako eventualno ne bi dolazilo do zloupotreba, a sve sa ciljem da što veći broj proizvođača dobije sredstva, kazao je Nenadović.

„Mislim da ovu godinu na izmaku završavamo na najbolji mogući način, a to je da  u novu 2024. godinu ulazimo bez ikakvih dugovanja prema bilo kojim dobavljačima, a sa ovim merama nastavićemo i naredne godine“, kazao je Nebojša Nenadović.

Opširnije u video prilogu