Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Posle mnogo godina novo lice ulice Sveti Nikola u Lebanu

U Lebanu su danas počeli radovi na asfaltiranju ulice Sveti Nikola. Po rečima predsednika opštine Ivana Bogdanovića, za asfaltiranje ove ulice izdvojeno je 4 miliona dinara i dodatnih 1,8 miliona dinara za atmosfersku kanalizaciju, čime je rešen veliki problem za oko 50 domaćinstva.

„Lokalna samouprava je kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prošla sa projektom čiji je iznos 10 miliona dinara, uz participaciju opštine od 8,5 miliona kako bi se pristupilo asfaltiranju još tri ulice na teritoriji opštine Lebane, tačnije u selu Konjino, Togočevce i Bošnjace“- rekao je Bogdanović naglašavajući da su i za ovu godinu gotovi projekti kako bi se asfaltiralo još ulica a za šta će biti izdvojeno oko 70 miliona dinara.

Stanovnik ulice Sveti Nikola zahvalio se lokalnom rukovodstvu opštine Lebane, posebno predsedniku Bogdanoviću, ističući da niko od njegovih komšija nije verovao u priču da će ikada biti rešen problem atmosferske kanalizacije kao ni asfalta u pomenutoj ulici.

„Biću iskren, velika većina mojih komšija nije podržala ovu vlast iz razloga jer su nam svi dosadašnji predstavnici vlasti obećavali rešenje ovog problema, i uvek se završavalo na prazna i lažna obećanja, zato smo bili jako nepoverljivi. Dobili smo asfalt, tu je i celo rukovodstvo opštine Lebane i ovo je za mene, moju porodicu i  komšije, dokaz da su našem predsedniku Bogdanoviću svi građani podjednako bitni bez obzira na političku pripadnost“ rekao je Goran Tasković, meštatin ove ulice.

infocentarjug.rs