Leskovac Vesti

Predstavnici Ministarstva građevinarstva posetili Leskovac

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture i Ka-ef-ve banke posetili su danas Leskovac kako bi se upoznali sa dinamikom realizacije radova na Bulevaru oslobođenja i „severnom kraku“ vodovoda koji se finansiraju preko Ka-ef-ve programa.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglasio je važnost podrške ove banke, pre svega, u oblasti komunalne infrastrukture što je od velikog značaja, jer će nakon završetka svih radova vodosnabdevanje u gradu i selima biti znatno bolje i kvalitetnije.

????????????????????????????????????
Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević rekao je, da je ovo ministarstvo u saradnji sa Saveznom Republikom Nemačkom i Nemačkom razvojnom bankom KFV u jug Srbije uložilo oko 50 miliona evra, a osim Leskovca sredstva su otišla i u Vranje, Pirot, Aleksinac i Trstenik.

????????????????????????????????????

Pomoćnica ministarke, Jovana Atanasković kazala je da je komunalna infrastruktura nešto što nam omogućava da pijemo zdravu vodu, da imamo odvodne vode i da deponije održavamo kako treba.

????????????????????????????????????

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nastaviće da ulaže u grad Leskovac tako da će se i u sledećoj godini finansirati projekti,  istaknuto je ovom prilikom.

????????????????????????????????????