Društvo Srbija Vesti

Prijava mladih za praksu u državnim institucijama do 15. aprila

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije i Misija OEBS-a u Srbiji uputili su danas poziv svim zainteresovanima da se jave na javni konkurs za prijem kandidata u Program stručne prakse za 2024/2025. godinu.

Program, koji se organizuje petu godinu zaredom, omogućiće mladim ljudima rad u državnim institucijama u trajanju od deset meseci, sa početkom u maju.

Svi koji su nedavno diplomirali na univerzitetu, a zainteresovani su za funkcionisanje državne uprave i imaju prebivalište u Bujanovcu, Medveđi, Novom Pazaru, Novoj Varoši, Preševu, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici i Tutinu, mogu da se prijave na konkurs do 15. aprila. Uslovi koji se tiču potrebnih kvalifikacija i prijave dostupni su na linku.

Učesnici će biti odabrani kroz proces selekcije koji uključuje razmatranje prijave, onlajn intervju i pisani test. Uslovi koji se tiču potrebnih kvalifikacija i prijave dostupni su ovde.

U Programu su u prethodnom periodu učestvovali Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Skupština Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Agencija za sprečavanje korupcije, Kancelarija za javne nabavke i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Od ove godine pridružili su se i Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo turizma i omladine i Nacionalna akademija za javnu upravu.

Učesnici Programa biće uključeni u svakodnevni rad institucija, uz podršku mentora tokom obavljanja prakse, a osmisliće i malu projektnu aktivnost, koja će biti sprovedena u saradnji sa institucijama domaćinima i Misijom OEBS-a u Srbiji.

Program podržava bolje razumevanje rada državnih institucija, inkluziju i veće učešće mladih žena i muškaraca iz manjinskih i manje razvijenih zajednica iz južne i jugozapadne Srbije u javnoj upravi Srbije.

Tekući ciklus sprovodi se uz podršku Vlade Norveške, Turske i Savezne Republike Nemačke, dodaje se u saopštenju.