Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Put u Pridvorici biće završen do novembra

Put u Pridvorici biće završen u potpunosti do novembra meseca tekuće godine, najavljuju iz lokalne samouprave.
„Radovi na izgradnji saobraćajnice od Zeletova do crkve u  Pridvorici su u pooodmakloj fazi , završeno je asfaltiranje od Zeletova do ciglane i od centra Pridvorice do ckrve,ostalo je da se uradi deo od ulaska do centra sela“, kazao je predsednik Skupštine opštine Bojnik, Dejan Stojanović.

Izvođač radova je konzorcijum firmi „Vodogradnja“ iz Pukovca i „Trace PZP“ Vranje, a rok za završetak radova je novembar mesec.

Izgradnja pristupnog puta do kulturno – verskih mesta u opštini Bojnik u Srbiji i opštini Zemen u Bugarskoj finansira se sredstvima Evropske Unije u okviru prvog poziva INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Opština Bojnik je bila vodeći partner na ovom projektu, dobila je sredstva u iznosu od 374.000 evra, dok je partnerska opština iz Bugarske Zemen dobila 200.000 evra.

Opština Bojnik aplicirala je i sa dva nova projekta u okviru drugog poziva IPA programa pregoranične saradnje Bugarska –Srbija i to: za parterno uređenje sportsko-poslovnog centra i za stvaranje mobilnog multifunkcionalnog centra za tradicionalne događaje i skupove u Bojniku.

  

 

(ICJ)