Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Radovi na rekonstrukciji kolovoza i trotoarskih površina ulice Ivana Milutinovića privode se kraju

Radovi na rekonstrukciji kolovoza i trotoarskih površina ulice Ivana Milutinovića započeti avgusta meseca privode se kraju. Izvođač radova započeo ugradnju drugog sloja asfalta na kolovozu u ukupnoj dužini od 400 metara.

„Kolovoz i trotoarske površine ulice Ivana Milutinovića u kojoj se trenutno nalazimo bili su veoma oštećeni i u lošem stanju što je oteževalo automobilski i pešački saobraćaj. Da bismo doprineli poboljšanju kvaliteta ulice, a samim tim bezbednom saobraćaju pristupili smo rekonstrukciji deonice u dužini od 400 metara od Bulevara oslobođenja do tačke gde se ukrštaju ulice Dimitrija Tucovića i Save Kovačevića. Vrednost radova koji su podrazumevali zamenu dotrajale i oštećene kolovozne konstrukcije od asfalta novim asfaltnim slojevima, i zamenu trotoara sa novim behaton pločama, je 17,2 miliona dinara“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović dodajući da će ostati samo deo od 30-ak metara čije je asfaltiranje onemogućeno zbog mašine koja se pokvarila i nemoguće ju je pomeriti jer bi došlo do oštećenja postojećeg kolovoza. Zaostali deo će biti asfaltiran nakon što se mašina popravi i pomeri ili tokom vikenda ili početkom sledeće nedelje.

Cvetanović je podsetio i na činjenicu da je u ovoj ulici prošle godine rekonstruisana i vodovodna mreža u šta je uložena suma od 7,8 miliona dinara. On se osvrnuo i na ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu u centralnoj zoni grada.

„Rekonstruisano je pet ulica u neposrednoj blizini i još dve ulice kod škole Josif Kostić ukupne vrednosti 33,4 miliona dinara. Tada su obnovljene ulice Cara Dušana, Ratka Pavlovića, Maksima Gorkog, Vojvode Mišića, Radoja Domanovića, Partizanska i ulica Goce Delčeva“.

O tehničkim karakteristikama ove rekonstrukcije govorio je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić koji je naglasio da je pored radova na asfaltiranju ulice i popločavanju trotoara paralelno rađena i elektomreža. Kako je rekao Nikolić, izvođač radova je „Perica Jović AB-Kop“ iz Vlasotinca i radovi su završeni u roku.

 

Kraj