Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Politika Srbija Vesti

Šef odborničke grupe SNS Goran Jović odgovorio na prozivke a odbornike SPS-a upitao da li su i dalje koalicioni partneri obzirom da ne učestvuju u radu a uzimaju dnevnice

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Goran Jović na današnjem zasedanju 11. sednice SO Lebane, pod tačkom – Razno, postavio je pitanje odbornicima SPS-a da li su oni i dalje koalicioni partneri SNS-u u Lebanu.

“Tražim da se izjasnite jeste li koalicioni partner SNS-a u Lebanu ili niste”, kazao je Goran Jović, istakavši da konstantno i za sve odluke pa čak i one odluke koje se odnose na opšti interes i unapređenje uslova života i rada građana konstantno glasa 18 odbornika SNS i Grupe Građana dr Goran Janjić. Apsurdno je, kako je rekao Jović, da SPS ne glasa ni za odluke koje se odnose na odbranu i vitalna pitanja.

Jović se osvrnuo i na pojedine napise da on i njegovi saradnici po kafanama troše novac budžetskih obveznika. On je pojasnio da je Klub 4X4 Justiniana prima koji ima za cilj očuvanje kulturne baštine Lebana optužen, od strane Grupe građana Inicijativa pismom koje je kružilo društvenim mrežama, da je održao gala proslavu u Restoranu “Teodora” o državnom trošku.

“Ovi navodi ne samo da su neistiniti jer ovo udruženje nikada nije konkurisalo za bilo kakva opštinska sredstva, već su i nezakoniti jer se iznose klevete koje mogu biti i predmet sudskog odlučivanja”.

I predsednik Skupštine opštine Lebane Boban Pejić reagovao je na ovakve optužbe i okarakterisao ih je kao zlonamerne i neodgovorne.

Kako je rečeno ovakvi navodi moraju biti argumentovani i zasnovani na zakonu, a u ovom slućaju radi se o čaršijskim pričama koje štete ugledu Lebana koje se ubrzano razvija. Nakon izlaganja Jovića i Pejića, niko od pomenutih i prozvanih odbornika nije se javio za reč.

infocentarjug.rs