Društvo Leskovac Vesti

Studenti gastronomije osvojili "Balkan culinary cup" u Bugarskoj

Leskovački studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija sa smera menadžment hrane i gastornomije nastavljaju da nižu uspehe na međunarodnim takmičenjima. Poslednji uspeh u nizu je osvajanje „Balkan Culinar Cup-a“ u Bugarskoj.

Na „Balkan Culinary Cup-u“, koji je održan u turističkom mestu Sv. Vlas, u Bugarskoj, mladi leskovački majstori kulinarstva osvojili su pregršt medalja i to: 8 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane medalje, kao i pehar za tradicionalnu hranu. U konkurenciji takmičara iz 15 zemalja 5 takmičarskih kategorija leskovački studenti su pokazali izuzetno znanje i umeće, a sve pod vođstvom majstora kulinarstva Momčila Chef Conića. Leskovac na ovom međunarodnom kulinarskom takmičenju su predstavljali:

Leskovacki majstori kulinarstva 04 Leskovacki majstori kulinarstva 01

– Isidora Cvetković koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji pripreme tradicionalnih jela i srebrnu medalju u kategoriji pripreme čajnih kolutića,

– Dušan Andrejević osvojio je zlatnu medalju u kategoriji pripreme tradicionalnih jela,

– Filip Jeremić okitio se zlatnom medaljom u kategoriji pripreme tradicionalnih jela i srebrnom medaljom u kategoriji pekarstva,

– Nikola Mladenović u Leskovac je doneo zlatnu medalju za kategoriju pripreme tradicionalnih jela, zatim zlatnu medalju za kategoriju Black box sa tradicionalnom namirnicom svog kraja, zatim srebrnu medalju u kategoriji pekarstva, bronzanu medalju za pripremu jela od jaja i bronzanu medalju u timskom takmičenju,

– Dimitrije Stević osvojio je zlatnu medalju u kategoriji pripreme tradicionalnih jela, zatim srebrnu medalju u kategoriji jela od 4 jaja, bronzanu medalju za timsko takmičenje i takođe bronzanu medalju u kategoriji Black box sa tradicionalnom namirnicom svog kraja.

Leskovacki majstori kulinarstva 03

Medaljom se okitio i svetski pozant kuvar iz Leskovca i nastavnik veština na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu Momčilo Conić, koji je kao član tima sudija World Chef Association, dobio zlatnu medalju i diplomu.