Društvo Lebane Vesti

Svetom liturgijom, sečenjem slavskog kolača i svečanom akademijom obeležen Dan opštine Lebane

Dan opštine Lebane, kao i opštinska slava Sveti velikomučenik Dimitrije – Mitrovdan, obeleženi su danas tradicionalno, jutarnjom liturgijom u crkvi Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja i presecanjem slavskog kolača u sali Skupštine opštine Lebane.

Ovogodišnji domaćin Nataša Stojanović iz Bošnjaca slavski kolač za narednu godinu predala je Predragu Cvetkoviću. Svečanosti su pored članova kabineta predsednika i uposlenika opštinske Uprave prisustvovali i gosti iz Bele Palanke i Malog Zvornika sa kojima je nakon presecanja slavkog kolača u kabinetu predsednika potpisan Sporazum o uspostavljanju saradnje. Predsednici Privremenog organa opština Bela Palanka, Mali Zvornik  i Lebane Goran Miljković, Zoran Jevtić i Ivan Bogdanović izrazili su obostrano zadovoljstvo povodom početka jedne uspešne saradnje.

Nakon obeležavanja slave, u Domu kulture Radan održana je svečana akademija  uz prisustvo ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića, državnog sekretara Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragana Stevanovića, izaslanice predsednika Republike Srbije Verice Lazić, direktora Regionalne privredne komore Leskovac Gorana Jovića načelnika Jablaničkog upravnog okruga Miloša Ćirića, vojske, policije, sveštenstva, predstavnika drugih gradova i opština, kao i direktora, odbornika i većnika. Prisutnima se obratio predsednik Privremenog organa opštine Lebane, Ivan Bogdanović koji je ovom prilikom podsetio na sve projekte koju su realizovani u ovoj opštini zahvaljujući velikoj podršci Vlade Srbije.

Već po tradiciji zaslužnim pojedincima, koji su dali doprinos razvoju opštine Lebane, na Mitrovdan su uručena i osmonovembarska priznanja. Za izuzetan doprinos unapređenju u razvoju Lebana u oblasti privatnog preduzetništva pohvala je uručena Saši Krstiću, a za posebne zasluge i nesebičnu pomoć koju pruža građanima Lebana, nagrađen je dr Bojan Stanković. Povelja za izuzetne rezultate  i dostognuća i nesebično pružanje pomoći građanima uručena je Ministarstvu unutrašnjih poslova-Sektoru za vanredne situacije Vatrogasno spsasilačkog odeljenja u Lebanu, druga opštini Trgovište za saradnju i doprinos u razvoju opštine Lebane i treća Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i ministru Aleksandru Martinoviću za izuzetan doprinos i afirmaciju Lebana, koji se ovom prilikom obratio u ime nagrađenih.

 

Za izuzetne zasluge i doprinos razvoju opštine Lebane plaketa koja će naknadno biti uručena dodeljena je premijerki Vlade Srbije Ani Brnabić. Prisutni su tokom akademije imali priliku da pogledaju promo film o svemu što je urađeno u Lebanu prethodne godine, kao i da uživaju u kulturno – muzičkom delu programa u kome su nastupili operski pevač Miloš Radović i učenici lebanske Gimnazije Stojan Ljubić.

infocentarjug.rs