Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Tehnološki fakultet u Leskovcu otvoren za 120 budžetskih mesta

Tehnološki fakultet u Leskovcu otvoren za 120 budžetskih mesta.

Nastava će biti realizovana u zgradi fakulteta, za matematiku 3. , 4. i 5. juna , a za predmete fizika i crtanje 3. i 4. juna. Kako kaže dekan ove visokoškolske ustanove prof. dr Ljubiša Nikolić za izvođenje ove nastave biće zaduženi profesori fakulteta koji će pružiti i sve potrebne konsultacije budućim brucošima.

Tehnološki fakultet u Leskovcu upisaće u prvu godinu osnovnih akademskih studija ove godine 120 studenata koji će školovati na budžetu i to na studijskom programu Hemijske tehnologije 60 brucoša, Prehrambene tehnologije i biotehnologije 40 i Tekstilne tehnologije 20 brucoša. Za sve kandidate biće organizovana besplatna pripremna nastava koja će biti realizovana u zgradi ove ustanove.

Za matematiku predavanja su predviđena 3.,4. i 5. juna a za nastavne predmete fiziku i crtanje 3. i 4. juna. Nastavu će, kako kaže dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Ljubiša Nikolić, držati asistenti i profesori ove visokoškolske ustanove. Tehnološki fakultet predvideo je i upis stranih državljana koji će morati sami da plaćaju svoje školovanje. Nastava se kako kaže Nikolić odvija uz punu primenu Bolonjske deklaracije, a svi studijski programi su akreditovani. Tehnološki fakultet omogućava školovanje i na master i doktorskim studijama.

Ove godine fakultet će obeležiti 40 godin od osnivanja, a potvrda kvaliteta, kako zaključuje dekan Nikolić, je da se ona našla na Šangajskoj listi najuspešnijih akademskih ustanova u svetu, kao i činjenica da je po broju objavljenih radova u samom vrhu u Srbiji.

 

(ICJ)