Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Turistička iz Medveđe obeležila godišnjicu i otvorila školu za mlade guslare, gajdaše i frulaše

Turistička organizacija opštine Medveđa obeležila je dvanaestogodišnjicu svoga rada. Proslava godišnjice održana je u Petrilju a istoj su pored mnogobrojnih gostiju prisustvovali predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić i njegov zamenik Goran Ivanović.  Pored obeležavanja Dana Turističke organizacije danas je u Petrilju otvorena i škola za mlade talante, za guslare, gajdaše i frulaše.

„Današnja manifestacija je održana iz dva razloga. Prvi je obeležavanje dvanaestogodišnjice rada Turističke organizacije u opštini Medveđa a drugi razlog je početak rada škole za mlade talente guslare, gajdaše i frulaše. Na ovoj manifestaciji prisustvovali su i prvih pet polaznika ove škole. Ova neformalna škola otvorena je u saradnji sa Udruženjem guslara i pisaca epske poezije. Časovi će se održavati u prostorijama osnovne škole u Petrilju, na destinaciji Ćorov vodopad. Predavači su Miljan Toković, Milovan Milošević i Radosav Doderović, predsednik Udruženja guslara i pisaca epske poezije. Svi polaznici na kraju dobijaju diplomu/zahvalnicu Turističke organizacije  ali je jako bitno napomenuti da je škola za guslare, gajdaše i frulaše besplatna. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom za sve zainteresovanu decu biće obezbeđen i besplatan pevoz i užina“ – kazao je Ljubiša Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa.

 

Turistička organizacija opštine Medveđa počela je sa radom 01. juna 2007. godine i tada je imala samo jedno upošljeno lice. Danas u ovoj organizaciji radi 11 radnika u stalnom radnom odnosu i 10 po ugovoru.

Turistička organizacija danas može da se pohvali sa preko 30 manifestacija koje su izuzetno posećene.

Pored svima dobro poznate Sijarinske banje, Turistička organizacija opštine Medveđa može se pohvaliti i destinacijom Ćorov vodopad koji beleži jako veliku posećenost a ništa manju posećenost nema ni destinacija Mrkonjski vis.

   

   

 

(Info centar juga)