Društvo Lebane Vesti

U Lebanu budžet od preko milijardu dinara, za tekuću godinu, temeljno planiran

Na današnjem zasedanju Opštinskog veća u Lebanu usvojeno svih 15 tačaka. Prva među njima je i odluka o budžetu za 2024. godinu. Saša Mladenović, rukovodilac odeljenja za finansije rekao je u obrazloženju da je budžet od 1.050.000.000 dinara temeljno planiran za finansiranje institucija, manifestacija, obrazovanja, dečije i socijalne zaštite, uređenje saobraćajnica, projekti omladine i sporta, kulture i informisanja, energetska efikasnost, kao i za projekte koji će biti realizovani.

Foto: Opština Lebane

Kako je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović istakao, opština Lebane spremna je za još projekata koji su od značaja za samu opštinu i u skladu sa njima usklađivaće budžet tokom godine.

U daljem toku sednice usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji za 2023. godinu: Ustanove za sport „Sportsko rekreativni centar“, Doma kulture „Radan“, Biblioteke „Branko Radičević“, Turističke organizacije opštine Lebane i Centra za socijalni rad.

Razmatrani su zahtevi JKP Vodovod, JKP Komunalac, JKP Veterinarska stanica i JP Lebane iz Lebana za davanjem saglasnosti za potpisivanje ugovora iz delokruga njihovog posla i nadležnosti na teritoriji opštine Lebane, sa opštinom Lebane.

Razmatrano je i donošenje rešenja o imenovanju direktora Turističke organizacije opštine Lebane. Prema rečima načelnice Tanje Bogdanović, jedini kandinat koji se javio na konkurs je dosadašnji v.d. direktor Marko Denić, diplomirani pravnik iz Lebane.

Foto: Opština Lebane

Kako se navodi na zvaničnom opštinskom portalu sve tačke sa današnje sednice usvojene su glasovima većnika.

infocentarjug.rs