Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu danas održana 12. redovna sednica Skupštine

U holu Doma kulture danas je, uz poštovanje epidemioloških mera, održana 12. redovna sednica Skupštine opštine u Lebanu. Predsednik Skupštine Boban Pejić na samom početku sednice obavestio je prisutne odbornike da je doktorka Ljiljana Pečenković istupila iz odborničke grupe GG Inicijativa i pristupila odborničkoj grupi Srpske napredne stranke u Lebanu.

„Odbornička grupa Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ sada broji 16 odbornika, odbornička grupa doktor Goran Janjić 3 odbornika, Socijalistička partija Srbije ima 9 a GG Inicijativa 3 odbornika“ – rekao je Pejić, poželevši odbornici Pečenković puno uspeha u daljem radu.

Dobrodošlicu u odborničku grupu SNS-a doktorki Pečenković uputio je i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Lebanu, Goran Jović, istakavši da je dolazak Pečenkovićke samo još jedan u nizu dokaza da Srpska napredna stranka u Lebanu radi ispravno i da je sve više ljudi koji veruju i pristupaju SNS-u.

Na 12. sednici najpre je razmatran i usvojen Predlog Odluke o izmeni i dopuni statuta opštine. Kako je u obrazloženju kazao pomoćnik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević Statut, kao najvažniji pravni akt lokalne samouprave na ovaj način se usklađuje sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i drugim aktima Republike Srbije, a posebno u onom delu koji se odnosi na odbranu zemlje i zaštitu od elementarnih nepogoda.

Odbornici su na ovoj sednici usvojili i Predlog odluke o sprovođenju konkursa za izbor direktora JP “Lebane”, ali su se izjasnili i o usvajanju izmena i dopuna početnog likvidacionog bilansa JKP Imovina Lebane koje je u procesu likvidacije.

Ovu tačku dnevnog reda obrazložio je likvidacioni upravnik Vladimir Krstić koji je rekao da su potraživanja poverilaca i radnika velika, ali da će se angažovanjem lokalne samouprave ovaj problem prevazići.

Posebnu pažnju odbornika i javnosti izazvao je Predlog odluke koji se odnosi na postavljanje biste nedavno preminulom prof. dr Milorada Mitkovića u okviru kompleksa Doma zdravlja u Lebanu. Kako je rečeno akademik Mitković koji je preminuo usled posledica korona virusa je intelektualac koji je ponikao u Lebanu i koji zaslužuje da se sve buduće generacije sećaju njegovog lika i dela. Ova tačka usvojena je jednoglasno.

Odbornici su dali saglasnost i na obrazovanju mreža Predškolske ustanove, a kako je obrazložila direktorka ove institucije Nevena Zdravković na ovaj način sa jedne strane će se stvoriti racionalizacija rada, a sa druge i dostupnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja svoj deci.

Odbornici su dali saglasnost i da do imenovanja direktora JKP Lebane ovu funkciju obavlja dosadašnji vršilac ove dužnosti Zlatko Nedeljković.

Snimak cele sednice Skupštine možete pogledati na sledećem linku:

 

 

infocentarjug.rs