Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana 7. redovna sednica Skupštine (video)

U Lebanu je danas održana 7. redovna sednica Skupštine. Na početku sednice,a na inicijativu predsednika Skupštine opštine Lebane, Bobana Pejića, minutom ‘utanja odata je počast nedavno preminulom sekretaru Mesne zajednice, Veliboru Đokiću.

Na današnjem zasedanju odbornici su, u okviru prve tačke dnevnog reda, usvojili predlog rešenja o razrešenju v.d. direktora JKP „Komunalac“ Lebane Miloša Stevanovića, diplomiranog ekonomistu iz Lebana, a na njegovo mesto postavljen je Novica Stojković, diplomirani ekonomista iz Bošnjaca. Druga tačka devnog reda bila je predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Nadzornog odbora JKP „Komunalac“ Lebane, te su danas razrešeni Nikola Stefanović, diplomirani saobraćajni inženjer iz Cekavice i Jasmina Radonjić, diplomirani pravnik iz Lebana, na njihovom mestu imenovani su Dejan Bogdanović, doktor medicine iz Lebana i Snežana Jovanović, diplomirani ekonomista iz Lebana.

Odbornici u Lebanu danas su usvojili i Predlog rešenja o obrazovanju Anketnog odbora, koji će imati zadatak da ispita pojedine navode i okolnosti vezane za poslovanje Predškolske ustanove.

„Imenovani odbor posebno se obavezuje da u skladu sa članom 112. poslovnika Skupštine opštine Lebane zatraži od svih relevantnih učesnika izveštaje, neophodne podatke, obaveštenja, kao i da pribavi potrebne izjave pojedinaca, a sve u cilju kreiranja što potpunijeg izveštaja definisanog tačkom IV ove Odluke“, kazao je Boban Pejić, predsednik Skupštine u Lebanu na današnjem zasedanju.

U Sastav Anketnog odbora na mesto predsednika izabran je Radovan Cvetković a za članove Novica Kocić i Darko Stanković.

Na sednici je usvojen i Predlog Odluke o pokretanju postupka likvidacije JKP ,,Imovina” Lebane. Kako je u obrazloženju kazao rukovodilac Uprave za privredu i finansije, Saša Mladenović od 2017. godine do danas ovo preduzeće je iz budžeta opštine dobilo oko 90 milona dinara, a u istom periodu nije ostvaren nikakav prihod uz istovremeno učinjene velike rashode. Nakon usvajanja ove tačke dnevnog reda razrešen je direktor ovog preduzeća Bojan Jovanović, kao i članovi Nadzornog odbora.

Odbornici lokalnog parlamenta pozitivno su se izjasnili i o Izveštaju o radu Opštinskog pravobranilaštva. Pravobranilac Goran Pešić je izneo podatak da je u 2020. godini podneto 258 zahteva za naknadu nematerijalne štete od ujeda pasa lulalica od čega je rešeno njih 237. On je izneo konstataciju da se 95 odsto zahteva kod ovog organa uglavnom odnosi na slučajeve ujeda pasa lutalica. Na njegov predlog prihvaćen je stav Opštinskog javnog pravobranilaštva za sklapanje sporazuma za naknadu nematerijalne štete, što će kako je konstatovano dovesti do znatne uštede u opštinskom budžetu s obzirom da se predmeti uglavnom odnose na ujede pasa lutalica.

Na Skupštinskom zasedanju predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović informisao je odbornike i o trenutnoj situaciji koja je usledila nakon obilnih snežnih padavina koje su zahvatile ovo područje. On je naglasio da je u ovom trenutku bez električne energije samo selo Lipovica sa 22 aktivna domaćinstva jer su se strujom napajala preko 11 agregata koje je obezbedila Privredna komora Srbije.

Snimak sa današnjeg zasedanja možete pogledati u video prilogu: