Kultura Lebane Vesti

U Lebanu sinoć odigrana predstava "Kovači"

U Lebanu je sinoć izvedena predstava “Kovači” beogradskog Narodnog pozorišta a predstava je odigrana pred punom salom Doma kulture „Radan“, inače ova predstava odigrana je 221. po redu.

Ova drama je napisana 1991. godine, a od tada do danas nije izgubila na značaju, te se njenim scenskim izvođenjem ne bi narušila jedna od principijelnih odrednica savremenog domaćeg repertoara. „Kovači“ su komad kultivisanog izraza, pun nezlobive ironije koja kad-kad prelazi u sarkazam, drama koja govori o jednom krvavom problemu smeštenom u večitom algoritmu istorijske stvarnosti ovog tla.

U predstavi „Kovači“ igraju: Branko Vidaković, Milenko Pavlov, Zorica Mirković i Dragan Nikolić.

Nakon predstave održana je konferencija za novinare na kojoj  su glumci izneli svoje utiske o publici.

„Publika je bila odlična. Maalo sam se uplašio na početku jer je bilo malo bučno dok predstava nije počela i dok malo nisu ušli u materiju a onda su se utišali i sve je bilo kako treba“ – kazao je Branko Vidaković.

Inače predstava „Kovači“ odigrana je prvi put u Lebanu pre 8 godina.

„Ova publika je negovana i hvala im što su došli u ovako velikom broju a mi ćemo se rado odazvati ukoliko nas budete ponovo pozvali“ – kazala je glumica Zorica Mirković.

Predstava je odigrana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja a prema najavi ovo je tek početak kulturnih dešavanja u opštini Lebane jer je resurno ministarstvo izuzetno zainteresovano da građanima ove opštine nadomesti sve što su godinama propustili iz sveta filma, umetnosti i ostalih kulturnih dešavanja.

(ICJ)