Bojnik Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vesti Vlasotince

U Leskovcu obeležen Dan policije

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije juče su, u Narodnom pozorištu, dodeljene zahvalnice najboljim policijskim službenicima.

„Posao policajca je težak i odgovoran ali je istovremeno častan i dostojanstven. Uprkos ekonomskoj krizi i drugim problemima sa kojima se policijski službenici svakodnevno susreću. Policijska uprava u Leskovcu je postigla odlične rezultate na polju suzbijanja opšteg i privrednog kriminala, očuvanja javnog reda i mira i unapređenja bezbednosti saobraćaja. Ovi rezultati nas postavljaju u sam vrh srpske policije“ – kazao je Tomislav Ilić, načelnik Policijske uprave Leskovac.

„U 2016. godini registrovana su 2.106 krivična dela, što je za jedno krivično delo više u odnosu na 2015. godinu. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem je 70,25 posto. Naročito dobri rezultati ostvareni su na polju suzbijanja narkomanije. Policijski službenici su u 2016. godini u 64 akcija zaplenili oko 16 kilograma droge i tom prilikom podneli 92 krivične prijave protiv izvršioca ovih krivičnih dela dok je mera zadržavanja i policijskog hapšenja primenjena prema 32 osumničena lica. Naročito bih istakao da je u prvih pet meseci tekuće godine pronađeno i oduzeto 500 grama heroina, 510 grama marihuane, 105 grama „spida“ i više stotina tableta i lekova koji se nalaze na listi opojnih droga“ – dodao je Ilić.

Na predlog načelnika Policijske uprave Leskovac, ministar unutrašnjih poslova je zbog izuzetnih rezultata, koje su ostvarili u radu prilikom izvršenja službenih zadataka, dodelio pohvale policijskim službenicima:

Kocić Zoranu, OKP

Savić Ivanu, PI Sever

Mitić Goranu, SPI

Petković Nataši, Ljudski resursi

Prokopović Novici, Uprabni poslovi

Živković Milošu, Odsek logistike.

Načelnik PU Leskovac dodelio je zahvalnice predstavnicima državnih organa i organizacija zbog izuzetne saradnje i njihovog doprinosa. Zahvalnice su uručene: Gradu Leskovcu, načelniku Jablaničkog upravnog okruga Božidaru Stojiljkoviću, predsedniku opštine Medveđa Nebojši Arsiću, predsedniku opštine Lebane Zoranu Iliću, predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću, predstavnicima leskovačke Saborne crkve, Trećem centru za obuku Vojske Srbije, Osnovnom i Višem sudu u Leskovcu, Višem i Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, Prekršajnom sudu u Leskovcu, Okružnom zatvoru Leskovac, Gradskoj bolnici u Leskovcu, Centru za socijalni rad i Narodnom pozorištu u Leskovcu.

FOTO GALERIJA

 

(ICJ)