Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Medveđi potpisani ugovori sa sportskim udruženjima

Na osnovu Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava za finansiranje sportskih udruženja i raspisanog Javnog poziva za finansiranje projekta u oblasti sporta u 2018. godini, podeljena su sredstva sportskim klubovima.

Odlukom o finansiranju/sufinansiranju programa/projekata u oblasti sporta u 2018. godini, dodenjena su novčana sredstava sledećim sportskim udruženjima sa teritorije opštine Medveđa:
– Fudbalskom klubu „Jablanica“ Medveđa 
– Košarskaškom klubu „Jablanica“ Medveđa 
– Karate klubu „Jablanica“ Medveđa 
– Aikido klubu „Jablanica“ 
– Šahovskom klubu „Gornja Jablanica“ Medveđa 
– Sportskom udruženju “Slobodan Stil“ Medveđa i 
– Sportskom savezu opštine Medveđa. 

Ugovori o realizaciji programa između opštine i pomenutih sportskih udruženja potpisani su u kabinetu predsednika opštine Medveđa dr Nebojše Arsića.

„U odnosu na proteklu godinu kad je za sport izdvojeno 6 miliona dinara, ove godine su opredeljena sredstva u iznosu od 10 miliona dinara što je skoro pa udvostručeno. Naša želja kao lokalne samouprave je da mlade zadržimo i da ih što više uključimo u sve sfere kulturnog i sportskog života. Veoma mi je drago kad čujem da su u ovim klubovima preko 90 % deca iz naše opštine i da je stavljen akcenat na mlađe kategorije. Ako njih ne zainteresujemo za sport, bilo kroz školske aktivnosti ili ovako preko sportskih udruženja, izgubićemo zdrave navike kod omladine, i teže ćemo ih skloniti sa ulice i od drugih loših stvari. Rukovodstvo po klubovima uliva poverenje da će se u dobrom smeru razvijati sport u opštini Medveđa, a nama kao lokalnoj samoupravi ostaje da ih u tome podržimo“ – rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Na zajedničkom sastanku dogovoreno je i druženje jednom mesečno sa sportskim klubovima na kome će biti pretresani svi problemi i sagledani izveštaji rada klubova iz prethdnog perioda.

 

(Kraj)