Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

U Medveđi se privodi kraju projekat mini pič terena

Građevinsko-prerađivačko preduzeće G.D.P. „INVESTPRODUKT„ D.O.O. iz Lebana angažovano je na projektu pravljenja mini terena za fudbal, koji je ograđen i postavljen veštačkom travom. U planu je još i osvetljenje zone sporta pa će omladina moći i u večernjim satima da se rekreativno bavi sportom.

Osnovna karakteristika ovog koncepta je multifunkcionalnost, koja omogućava bavljenje različitim sportskim aktivnostima na jednom mestu. Mini teren je prekriven veštačkom travom, i isti će moći da se koristi tokom cele godine. Vrednost ovih radova iz Ugovora je 3.969.360 dinara sa PDV-om.

„Projekat izgradnje mini terena za fudbal, ima za cilj omasovljavanje sporta i bilo koje druge sportske aktivnosti koje se mogu na ovom terenu obavljati. Fizička neaktivnost dece, a pogotovo adolescenata, negativno utiče na njihov fizički i duhovni razvoj. Takva situacija ugrožava javno zdravlje, a samim tim i zdravlje pojedinaca. Naša zona sporta se privodi nameni, trim staze će morati da se urede jer našoj omladini treba upotpuniti slobodno vreme.“ reči su predsednika opštine Medveđe, dr Nebojše Arsića.