Preševo Vesti

U Prihvatnom centru za migrante bez zastoja u snabdevanju hranom

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštio je danas da je u saradnji sa implement partnerima i donatorima, od osnivanja Prihvatno-tranzitnog centra u Preševu, svakom migrantu smeštenom u ovom centru uspeo da obezbedi tri obroka dnevno, kao i užinu.

U saopštenju, izdatom povodom navoda predstavnika Crvenog krsta u Preševu da se poslednjih mesec dana migrantima dele samo topli čajevi i supa, ističe se da predstavnici države i međunarodne zajednice mogu svekodnevno da se uvere da hrane za migrante ima dovoljno.

Takođe, niko nije ostao bez hrane ni u momentima kada je kroz Centar u Preševu prolazilo i po više od 10.000 ljudi za 24 časa.

Hranu za migrante trenutno obezbeđuje organizacija „Životna pomoć“ iz Vranja, u saradnji sa organizacijama „Karitas“, SOS Dečja sela Srbija i „Čovekoljublje“.

Za ručak i večeru se služi kuvana hrana, a migrantima se svakoga dana deli i voćna užina.

Komesarijat za izbeglice i migracije, u saradnji sa ostalim državnim organima i donatorima, neće dozvoliti da do prekida u snabdevanju hranom dođe nijednog momenta, dodaje se u saopštenju.