Društvo Srbija Vesti

Ukidanje rominga sa Grčkom i zemljama Zapadnog Balkana od 1. jula

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da će od 1. jula biti ukinuto plaćanje rominga u Grčkoj za građane Srbije, koji više neće plaćati tarifu za inostranstvo.

Matić je, gostujući na TV Pink, podsetila na to da su pregovori Srbije i Grčke o ukidanju rominga trajali godinu i po dana i da je prošle godine postignut načelni dogovor, ali da je konačni sporazum dogovoren tokom nedavne posete premijerke Ane Brnabić Atini.

Reč je o sporazumu kojim se ukida plaćanje rominga, odnosno, građani više neće plaćati cenu rominga koja je postojala do sada, nego će u Grčkoj imati iste cene kao u domaćem saobraćaju, objasnila je ministarka.

Prema njenim rečima, od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana.

To znači da u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji nećemo plaćati roming, nego će u ovim zemljama važiti cene iz paketa kao u domaćem saobraćaju, a njima se pridružuje i Grčka, navela je ona.

infocentarjug.rs