Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Vanredna situacija u gradu Leskovcu produžena do 10.08.2020.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije su danas na 37. sednici doneli odluku da se vanredna situacija na teritoriji grada Leskovca produži na još 14 dana.

U okviru prve tačke dnevnog reda dr Aleksandra Nikolić v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje podnela je epidemiološki izveštaj na osnovu kojeg je procenjeno da je situacija u Leskovcu i dalje nepovoljna sa ukupno 1111 slučajeva od početka epidemije. U Ustanovi za odrase i starije Leskovac, od 170 testiranih korisnika sa pozitivnim nalazom je 53, od 75 zaposlenih sa pozitivnim nalazom je 5. Na bolničko lečenje je upućeno 10 pacijenata, nažalost, dva sa smrtnim ishodom. Čekaju se rezultati za još 96 osoba sa teritorije Jablaničkog okruga iz laboratorija Vatreno oko i Batajnica.

 

U okviru druge tačke dnevnog reda usvojene su mere čijom primenom bi trebalo sprečiti širenje zarazne bolesti na teritoriji grada Leskovca za period od 27.07.2020. do 10.08.2020. godine. Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci. med. Goran Cvetanović javio se po ovoj tački dnevnog reda i rekao: „U dogovoru sa predstavnicima nadležnih ministarstava i institucija doneli smo odluku da vanredna situacija nastavi da traje u narednih 14 dana.

 

Stanje u Ustanovi za starija i odrasla lica nije zadovoljavajuće iako smo preduzeli sve potrebne korake kako bismo sprečili dalje širenje virusa korona među korisnicima ove institucije koji važe za jednu od najranjivijih kategorija društva sa medicinske tačke gledišta.

Ovom prilikom molim sve građane da poštuju fizičku distancu i sve ostale mere zaštite kako sebe i ljude iz svoje okoline ne bismo stavljali u rizične situacije. Unošenje virusa u pomenutu instituciju nas sve upozorava da neodgovornost može sve skupo da nas košta.“