Medveđa Vesti

Vlada će pomoći opštini Medveđa

Prvog dana boravka premijera Vučića i ministara u Nišu, održan je sastanak na načelnicima pet okruga, kao i sa gradonačelnicima i predsednicima opština iz jugoistočne Srbije.

Medveđa – Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić. Arsić je u izjavi za TV 4S istakao da je na sastanku istakao problem infrastrukture u opštini Medveđa. 
„Mi smo za Medveđu istakli problem infrastrukture odnosno puta između Medveđe i Lebana koji je u katastrofalnom stanju. Deo deonice je urađen, ali ostalo je još kilometara za rekonsturkciju. Potom sam istakao problem rudnika Lece jer 8. novembra ističe ugovor sa kompanijom Life Stone Capital, što je veoma bitno jer sudbina rudnika je ujedno i sudbina Medveđe jer je u njemu zapošljeno 380 radnika.“
Po rečima predsednika Arsića od premijera Aleksandra Vučića dobio je uverenje da će Vlada Srbije imati razumevanja za opštinu Medveđa i da će se truditi da pomogne.
Arsić je za TV 4S dodao i da je premijeru Vučiću predstavio potencijale Sijarinske banje koji mogu mnogo viče da se iskoriste, a takođe je napomenuo i da je investitor iz Slovenije zainteresovan za ulaganje u bivšu fabriku peleta u Medveđi. Njihov projekat je trenutno u Razvojnoj agenciji Srbije i ako sve bude išlo po planu oni će u Medveđi otvoriti 110 randih mesta, napomenuo je Arsić.