Hronika Vesti Vranje

VRANJE: ZAPLENJENO 158 KG REZANOG DUVANA

Carinici su danas u saradnji sa službenicima Policijske uprave iz Vranja u dve akcije zaplenili 158 kilograma rezanog duvana, saopšteno je iz Uprave carina.

Prvi slučaj je otkriven oko 10.30 časova tokom dubinske kontrole u naselju Raška u Vranju, kada je u automobilu „pasat“ bujanovačkih registarskih oznaka otkriveno 110 kilograma krijumčarenog rezanog duvana koji potiče sa Kosoav i Metohije.

Duvan je prevozio 43-godišnji srpski državljanin koji ga je, prema sopstvenoj izjavi, preuzeo u Trgovištu sa namerom da ga preveze do Vranja kao uslugu prijatelju.

Celokupna količina nalazila se na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila zapakovana u 11 kesa od po 10 kilograma.

Dva sata kasnije, carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su zajedno sa policijom po naredbi suda izvršili pretres porodične kuće u Vranju kada je otkriveno još 48 kilograma ovog akciznog proizvoda.

Rezani duvan je otkriven u podrumu kuće, u kutijama i kesama, a u prisustvu 18.-godišnjeg mladića, sina vlasnika kuće.

Pre nekoliko dana, 2. decembra tokom dubinske kontrole auto-puta Beograd-Niš, otkriveno je 50 kilograma krijumčarenog rezanog duvana, a zajedno sa količinom koja je otkrivena danas, za manje od dva meseca, samo u dubinskim kontrolama zaplenjeno je ukupno 588 kilograma rezanog duvana, kaže se u saopštenju.