Društvo Srbija Vesti

Vučić: Pred Srbima na KiM je teška noć, moje je da budem sa njima

Zbog najnovijih odluka Prištine, održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić naveo je da su na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost analizirali šta se sve dešava na KiM, takozvani međunarodni aspekt, kao i situaciju na terenu i perspektivu.

Printscreen

„Razgovarali smo o celokupnoj situaciji. Na samom terenu je teška situacija. Kosovska policija nema nikakvo pravo da bude na severu KiM, ne pričam o specijalnim jedinicama, već o običnoj policiji. Reč je o jednom pokušaju završavanja sa srpskim problemom na KiM u kojem učestvuju Kurti i njegove vlasti, ali i deo međunarodne zajednice koja se pravi da ne vidi šta se dešava. Danas je za mene najteži dan od kad sam predsednik, verovatno je ispred mene nateža noć, priterani smo uza zid, naše je da pozivamo na mir, da tražimo da niko ni slučajno ne dira Kfor i Euleks, da pozivamo da puste nevinog čoveka“, istakao je Vučić.

„Pred Srbima na KiM je teška noć, moje je da budem sa njima, imamo uveravanja iz Kfora i Evrope da oni neće preduzimati nasilne akcije protiv demonstarnata, nastavićemo da razgovaramo sa njima“, naglasio je predsednik.

„Preduzeli smo odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine, izdao sam najvažnija naređenja, Savet za nacionalnu bezbednost ih je prihvatio, ponosan sam na naše vojnike i policajce, pre nego što dobiju bilo kakvo naređenje za podizanje borbene gotovosti, milion puta pre toga pokušaćemo da sačuvamo mir“, objasnio je Vučić.