Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Vučić: Za manje od mesec dana videćete mašine u Gornjem Brijanju

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Bojniku dočekao veliki broj građana, koji su nosili zastave Srbije.

U okviru kampanje „Budućnost Srbije“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao fabriku „Autostop“, a u krugu fabrike dočekalo ga je lokalno rukovodstvo, nekoliko stotina radnika, kao i trubači i KUD Belac iz Pridvorice. Aleksandar Vučić, prvi je predsednik koji je došao u zvaničnu posetu ovoj opštini na jugu Srbije.

„Nešto je počelo da se menja u prethodne dve godine. Ono što možemo da uradimo je ulaganje i rekonstruisanje osnovne škole, rekonstruisati Dom zdravlja u Bojniku, i ono što je za vas važno je da ćemo i u Gornjem Brijanju da uradimo asfalt koji je preko potreban. Za manje od mesec dana videćete mašine i uradićemo asfalt, i to vam obećavam. Država će još ulagati u ovaj deo Srbije. Svaki čovek koji ovde ostane za nas je garancija budućnosti i opstanka na ovoj zemlji. Mnogo toga moramo da uradimo i napravimo, ali imamo i novca. Pred nama je zadatak da dovedemo jednog novog investitora ovde. Ne verujem u bajke, ja verujem u rad, marljivost, jer to je ono što donosi rezultate. Da budem iskren, mislim da nam je potreban život u realnom svetu i više nego ikada optimizma. Čitao sam podatke za ceo Jablanički okrug i oni kažu da imamo malo dece, tako da molim vas, znam da mi to zameraju, razumite me, zabrinut sam za opstanak našeg naroda, za opstanak naših ljudi, ako nemamo dece, nemamo ni za koga da radimo, jer zbog njih pravimo škole, rekonstruišemo. A za koga da radimo ako dece nema, neće biti Srbije ako nema dece, a na svakih deset godina gubićemo milion stanovnika“ – kazao je Vučić.

 

Kako kažu u fabrici, pogon te grčke kompanije je otvoren u nekadašnjoj fabrici „21. maj“, u avgustu se očekuje otvaranje novog pogona, a planirano je da u narednih godinu do dve, bude zaposleno do 200 radnika. U fabrici trenutno radi 55 radnika.

Fabrika proizvodi presvlake koje se direktno ugrađuju u automobile, a prave i cerade za „pik-ap“ vozila za dansko tržište.

Nakon obilaska fabrike „Autostop“ predsednik Vučić je obišao i „Ekspert stil“ plantažu voća u ovoj opštini.

 

 

(FOTO)

   

   

   

   

   

(ICJ)