Lebane Sport Vesti

Završetak balon hale do polovine septembra

Završetak balon hale u Lebanu do jeseni, otvaranje je planirano na Dan opštine Lebane.

Lebane – Radovi na konačnom završetku balon hale u Lebanu tebalo bi da budu okončani do polovine septembra, kazao je za naš portal predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.
„Dogovrena je dinamika radova na balon hali sa izvođačima, potpisaćemo aneks ugovora sa izvođačima radova, gde smo ispravili neke nedostatke u ugovoru. Ako sve bude išlo po planu radovi bi trebalo da budu nastavljeni u najskorijem vremenskom roku, a da budu završeni do 15. septembra. Otvaranje balon hale planirano je za Dan opštine Lebane“ zaključuje u razgovoru za Info centar juga predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.

Balon sala 4 Balon sala 2

Podsetimo balon hala u Lebanu se radi godinama, a poslednji put radovi na balon hali otvoreni su u jeku preizborne kampanja 11. aprila. Tadašnji predsednik opštine Goran Janjić istakao je prilikom otvaranja radova da će radovi biti završeni za 60 radnih dana, međutim sa radovima se ubrzo stalo iz nama nepoznatitih razloga. 
Balon hala bi trebalo da dobije potpuno novi izgled. Postojeća cirada bi trebalo da bude zamenjena pir panelima, dok će unutar sale biti izgrađene tribine kapaciteta oko 500 mesta, a ispred hale biće sagrađene svlačionice i mokri čvorovi. Izvođač radova je domaća firma „Tončev gradnja“ doo iz Surdulice. Projekat je izradila Direkcija za planiranje i izgradnju iz Lebana. Halu će koristiti svi sportski klubovi iz naše opštine.

Balon sala 1