Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

„Zvezdice“ održale koncert u Medveđi

Danas je u prepunoj sali Kulturnog centra održan peti koncert u okviru projekta koji podržava Ministarstvo kulture i informisanja – „Umetnička muzika na jugu-Medveđa-Sezona 2018“. U kulturnom centru su gostovale „Zvezdice“, nagrađivani gradski dečji hor iz Leskovca.

Publika je imala priliku da uživa u srpskim narodnim pesmama, u duhovnim pesmama, ali i u obradama popularnih pop-rok pesama.

Dečji hor Zvezdice na muzičkoj sceni je već 15 godina i iza sebe imaju brojne nagrade sa takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Izvođenje pesama pratio je na pianinu pijanista – korepetitor prof. Nikola Ilić, horom je dirigovala umetnički rukovodilac i dirigent prof. dr Jelena Cvetković-Crvenica.

 

Pred prepunom salom kulturnog centra u Medevđiu uživali su kako najmlađi, tako i oni malo stariji. Ovo je bio peti po redu koncert u okviru projekta „Umetnička muzika na jugu“, a sledećeg utorka koncertnu sezonu u Medđeđi zatvoriće kamerni orkestar Amoroso i solisti Dragana Mitić i Nada Jovanović soprani i flautiskinja Biljana Miljković.