Bojnik Leskovac Medveđa Vesti

Brnabić: "Ovaj kraj je izuzetno značajan za Srbiju"

U nastavku posete Leskovcu Ana Brnabić se sastala i sa načelnicima Pčinjskog, Nišavskog, Topličkog, Borskog, Pirotskog, Zaječarskog i Jablaničkog upravnog okruga koji je bio i organizator sastanka. Upravo je načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stoiljković pohvalio ministarku da je reč o prvom ministru koji je došao u posetu Okrugu u poslednjih deset godina i rekao da se nada uspešnoj saradnji u budućnosti.

Leskovac – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić danas je u Jablaničkom upravnom okrugu održala sastanak i sa načelnicima sedam okruga, gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i predsednicima opština Bojnik, Medveđa i Vlasotince, Nebojšom Nenadovićem, Nebojšom Arsićem i Zoranom Todorovićem.

Ana Brnabic u Leskovcu 007

„Ovaj kraj je izuzetno značajan za Srbiju, ekonomski devastiran uglavnom lokalne samouprave pripadaju 4. grupi razvijenih opština“ kazala je ministarka Brnabić i dodala „Tema koja je bila značajna danas, a koja je pokrenuta od strane načelnika okruga jeste značaj okruga za funkcionisanje države Srbije i kakvu ulogu oni imaju između Republičkog i nivoa lokalnih samouprava. Verujem da je današnjim sastankom napravljen napredak koji će doprineti realizaciji zajedničkih projekata“, podvukla je ministarka Ana Brnabić.

Ana Brnabic u Leskovcu 008 copy

 

„Naš zadatak je da budemo podrška građanima u ostvarivanju njihovih svakodnevnih potreba putem što efikasnije i savremene uprave. Mi smo u tom smislu već načinili određene korake ka unapređenju transparentnosti, odgovornosti i efikasnijoj javnoj upravi“ kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao „Kada je reč o racionalizaciji, sam Grad Leskovac je broj zaposlenih smanjio na 2234, iako je maksimalan broj, predložen od strane ministarstva, bio 2246. Naš cilj je uspostavljanje bolje organizacije posla i kvalitetne strukture kadrova u javnom sektoru“. 
Ana Brnabic u Leskovcu 006

Na sastanku u okrugu izneto je nekoliko predloga ministarki Brnabić, koja su vrlo bitna za razvoj opština u Jablaničkom okrugu, kazao je načelnik okruga Božidar Stojiljković. „Poslednje tri nedelje rada Ministarstva državne uprave ukazuju na to da više nećemo imati nedovršenih rečenica i nejasnih brojki. Samo prisustvo ministarke Brnabić na terenu i razgovor sa predstavnicima institucija države je, u stvari, jedno približavanje narodu i traženje svih mogućih rešenja kako bi ljudi živeli bolje“

Načelnik Jablaničkog upravnog okruga Božidar Stojiljković zahvalio se ministarki Brnabić na poseti, istakavši da je ona prvi ministar koji je posle 10 godina održao sastanak u okrugu