Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Danas sprovedena akcija uređenja javne površine u selu Donje Krajince kao i uređenje atarskih puteva koji vode do Manojlovca

U saradnji Odeljenja za zaštitu životne sredine, Komunalne milicije, javno komunalnog preduzeća Komunalac, kompanije PVV, uz podršku članova saveta Mesne zajednice danas je sprovedena akcija uređenja javne površine u selu Donje Krajince kao i uređenje atarskih puteva koji vode do Manojlovca.

Ovim povodom obratio se član Saveta MZ Donje Krajince Ivica Kostić , koji je apelovao na stanovnike sela da vode računa o odlaganju otpada radi očuvanja životne sredine i osvruo se na realizovane projekte u ovom mestu:

„Asfaltirana je ulica prema školi i urađena kanalizacija za atmosfersku vodu, što je bio višegodišnji problem. Osim toga, srušena je stara škola u centru sela, jer je bila oronula i predstavljala je opasnost po bezbednost meštana. Poljski putevi su nasipani šljunkom i sada su u savršenom stanju. Ono što je za nas izuzetno važno je što se u centru sela uveliko gradi novi objekat mesne zajednice i radovi napreduju planiranom dinamikom. Vrednost radova je 12,4 miliona dinara, a objekat će imati salu za sastanke, dve kancelarije za predsednika i za sekretara mesne zajednice, sanitarni čvor.“

Govorio je i planovima za dalji rad a koji se tiču renoviranja škole sa energetskom sanacijom, tj. zamene stolarije i krovne konstrukcije, zatim ograđivanja školskog dvorišta i obnove mobilijara, kao i rešavanja pitanja kanalizacije i poručio da su članovi Saveta mesne zajednice uvek tu za meštane i da su njihova spona sa lokalnom samoupravom.