Jug Srbije Lebane Vesti

Lebane: Najboljim učenicima po 10.000 dinara od opštine

U kabinetu predsednika opštine Lebane Zorana Ilića, danas je priređen prijem za najbolje učenike srednjih i osnovnih škola kao i za njihove nastavnike i profesore.

Odlukom Opštinskog veća opštine Lebane, predsednik je istaknutim đacima i profesorima uručio po 10.000,00 dinara.

Osnovna škola „Radovan Kovačević – Maksim“ za učenicu generacije  proglasila je Ninu Paunović a u OŠ „Vuk Karadžić“ ovu titulu, đaka generacije, ponela je Aleksandra Milić.
Na Republičkom takmičenju u školskoj 2016/17 godini, Srpski jezik-Književna olimpijada, treće mesto osvojila je Aleksandra Milić sa nastavnicom Slađanom Jovanović.

Na Republičkoj smotri stvaralaštva , pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstava „Crvenkapa“ osvojila je drugo mesto sa nastavnicima Jasminkom Bogdanović i Dubravkom Đorđević.

OŠ „Radoje Domanović“ Bošnjace proglasila je učenicu Petru Jović iz Bošnjaca,VIII-1 razreda za učenicu generacije 2016/17. godine. Lebanska Gimnazija, za učenika generacije proglasila je Miloš Bogdanović.

Katarina Stanojković sa nastavnicom Dušankom Srećković, Kristina Krstić sa nastavnicom Svetlanom Cvetković i Lazar Trajković sa nastavnikom Miloradom Trajkovićem, na Republičkim takmičenjima osvojili su jedno od prva tri mesta / jednu od prve tri nagrade, školske 2016/17.

Teatar Gimnazijalac (19 učenika) sa nastavnikom Dušanom Blagojevićem. STŠ “ Vožd Karađorđe“ Lebane za učenika generacije proglasila je Veljka Filipovića dok je na Republičkom takmičenju treće mesto osvojio učenik Živković Lazar sa nastavnikom Mirkom Pešićem.

Predsednik Ilić je učenicima na kraju poželeo još više uspeha i napretka u svom radu.

(ICJ)