Leskovac Vesti

Leskovac četvrti po transparentnosti

Nevladina organizacija „Transparentnost Srbije“ uputila je gradu Leskovcu konačni rezultat istraživanja koje je ova organizacija sprovela u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencijom za borbu protiv korupcije i Stalnom konferencijom gradova i opština. Ovo obaveštenje prenosimo u celosti:

„Na samom početku želimo da Vam čestitamo na veoma dobrom rezultatu koji je Leskovac ostvario u prvom rangiranju svih jedinica lokalne samouprave u Srbiji, na osnovu indeksa transparentnosti.
Naime, kao što smo Vas obavestili u našem dopisu od 27. oktobra 2015. godine, Transparentnost Srbija je tokom 2015. godine obavila istraživanje „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“. Reč je o projektu koji je realizovan uz finansijsku pomoć Ambasade Velike Britanije, a sprovođenje projekta su podržali Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencija za borbu protiv korupcije i Stalna konferencija gradova i opština.
Na osnovu novousvojene metodologije ocenjene su i rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Grad Leskovac na ovom rangiranju u 2015. godini ima indeks 61, na skali od 0 do 100, i deli četvrto mesto. To je veoma dobar indeks, znatno iznad proseka svih JLS u Srbiji. TS planira da ovo rangiranje postane redovno, godišnje, i nadamo se da će Grad Leskovac u narednom periodu ostvariti još bolji rezultat.
Koristimo priliku i da Vam izrazimo zahvalnost na poverenju koje ste nam iskazali, kada ste u dopisu od 30. oktobra najavili da će na novom sajtu biiti postavljeni dokumenti u skladu sa našim sugestijama, odnosno indikatorima koje smo Vam poslali u dopisu.
S obzirom na činjenicu da indeks nije zasnovan samo na izgledu i sadržaju sajta, već su ocenjivani i drugi aspekti transparentnosti, kaže se u obaveštenju nevladine organizacije „Transparentnost Srbija“.