Društvo Leskovac Sport Srbija Vesti

LESKOVAC GRAD PO MERI SPORTISTA Gradonačelnik usgostio Jelenu Cvetković i Milana Mitića, fudbalske sudije iz Leskovca

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca gradonačelnik Cvetanović usgostio Jelenu Cvetković i Milana Mitića, fudbalske sudije iz Leskovca. Jelena Cvetković je promovisana u UEFA elitnu grupu sudija i postala prva žena u Srbiji koja sudi najviši rang evropskih takmičenja, a od ove godine je i prva žena koja se našla na listi UEFA VAR sudija, dok je Milan Mitić jedan od najuspešnijih fudbalskih sudija u Superligi Srbije.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je uvek zadovoljstvo da u sedištu grada primi ljude koji postižu zapažene rezultate u oblastima kojima se bave, pogotovo kada su to mladi ljudi koji iza sebe već imaju impresivnu biografiju.

„Jelena Cvetković je poslom fudbalskog sudije počela je da se bavi sa 19 godina. Od tada do danas, prešla je put od sudije u najnižim ligama u Leskovcu, pa do Superlige Srbije, gde je ispisala istoriju kao prva žena koja je ikada sudila neku od utakmica u najvišem rangu domaćeg fudbalskog prvenstva. Pored domaćih, Jelena sudi i internacionalna takmičenja, a od ove godine je promovisana u UEFA elitnu grupu sudija kao prva žena iz Srbije koja se našla na najvišem rangu, a to je najveći nivo suđenja u inostranstvu, jedna je od 25 sudija u Evropi. Od ove godine je postala i prva žena na listi UEFA VAR sudija.

Milan Mitić se svojim kvalitetnim radom istakao kao jedan od najboljih sudija u najvišem rangu – Superliga. U prethodnoj fudbalskoj sezoni sudio je finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog, 168. večiti derbi između Zvezde i Partizana i mnoge druge važne utakmice u najvišem rangu domaćeg fudbalskog prvenstva.

Grad Leskovac uvek stoji iza sportista i sportskih radnika koji svoj grad predstavljaju u najboljem mogućem svetlu. Velikim ulaganjima u sportsku infrastrukturu, u školski sport, sportske klubove i organizacije (gde smo od 18 miliona 2012. godine došli do 125 miliona ove godine, uz dodatnih 144 miliona za SRC Dubočica), podsticajima za mlade sportske talente, nagradama na kraju godine za najuspešnije sportiste i sportske radnike, nastojimo da svima pošaljemo poruku da je Leskovac grad po meri sportista, da stojimo iza njih na njihovom putu ka visinama“, istakao je Cvetanović i dodao da se nada da će dvoje Leskovčana imati prilike da sude i na leskovačkom gradskom stadionu. Kako je naveo, zbog svih rezultata koje su do sada postigli i zbog uspeha koji su tek pred njima, Jelena Cvetković i Milan Mitić će biti kandidati za Oktobarsku nagradu grada Leskovca.