Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Memorijalni turnir “Milutin Vuković – Dile”

U znak sećanja na Milutina Vukovića, jednog od osnivača i dugogodišnjeg predsednika šahovskog kluba “Gornja Jablanica”, u nedelju je održan prvi memorijalni turnir u šahu u organizaciji šahovskog kluba i Sportskog saveza opštine Medveđa.

 

Turnir je otvorio Jovan Vuković, unuk pok. Milutina Vukovića, povlačenjem prvog poteza na prvoj tabli.

Na rad i doprinos Vukovića razvoju sporta u Medveđi, posebno šaha, prisutne je podsetio predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić. Milutinovom starijem sinu Nemanji Vukoviću uručena je plaketa – priznanje koje su Milutinu posthumno dodelili Sportski savez i šahovski klub “Gornja Jablanica”. Mlađem sinu Nenadu Vukoviću uručena je zahvalnica u ime opštine Medveđa.

   

N asamom turniru odigrno je ukupno devet kola. Prvo mesto osvojio je Srđan Dimitrijević, drugo Miroslav Marković, treće Jovan Đorđević, četvrto Marko Marković i peto Marjan Mitrović. Za prva tri mesta obezbeđeni su pehari i novčane nagrade. Za prvo mesto 10.000,00 dinara, drugo 8.000,00 dinara, treće 5.000,00 dinara. Takođe, za najbolje plasiranog omladinca organizatori su izdvojili 1.000.00 dinara a isto toliko i za najbolje plasiranog ženskog takmičara.

       

 

      

Sekretar Sportskog saveza opštine Medveđa, Nikola Dedović istakao je da je odaziv igrača bio odličan, da je turnir protekao u najboljem redu, i da će naredne godine zbog velike zainteresovanosti takmičara, biti obezbeđen veći prostor za održavanje turnira.

(Kraj)