Društvo Jug Srbije Vesti

Mihajlovićeva seli ministarstvo u Grdeličku klisuru na Koridoru 10

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof dr Zorana Mihajlović, izjavila je da će preseliti ministarstvo u Gredličku klisuru, gde se završava deonica auto-puta na Koridoru 10.

„Završetak Koridora 10, odnosno auto-puta kroz Gdeličku klisuru, najznačniji je infrastrukturni projekat Srbije u poslednjih nekoliko decenija. Srbija će sa završenim Koridorom 10 biti mnogo drugačija od ove koja je danas. I za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog“, izjavila je Mihajlovićeva,gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

Ona je naglasila da i svojim 24-časovnim prisustvom na Koridoru želi da pokaže koliko je Vladi Srbije značajan završetak ovog projekta.

„Činimo ogromne, nadljudske napore da do kraja godine pustimo za putnički saobraćaj auto-put kroz Grdelicu. To je želja svih nas, to je želja svih radnika i firmi koje izvode radove. I nije lako, ima problema, ne želim da krijem, ali baš zato želim i da, koliko god mogu, svu svoju snagu uložim u njihovo rešavanje kako bismo završili ovaj istorijski posao. Želim i da svi vide koliko je građevinski teška ova trasa, ali i kako impresivno izgleda sve što je do sada urađeno“, kaže Mihajlovićeva.

Potpredsednica Mihajlović naglašava i da lično, na samom gradilištu, želi da se uveri u sigurnost i bezbednost ovog auto-puta.

„Baš zato što je reč o jednom od najtežih gradilišta u ovom delu Evrope, za mene je bezbednost svih koji budu koristili ovaj auto-put od najveće značaja. Zato želim da sa stručnjacima obiđem sve deonice u Grdelici kako bih se i lično uverila u bezbednost ove deonice. Nijedan metar auto-puta neće biti otvoren ukoliko nije 100 odsto bezbedan“, naglašava Mihajlovićeva.

Potpredsednica Mihajlović tokom boravka na Koridoru 10 imaće sastanke sa svim izvođačima na ovoj deonici, ugostiće u Grdeličkoj klisuri delegaciju Svetske banke, sa kojom će takođe obići ovu deonicu. Mihajlovićeva će razgovarati i sa čelnicima opština sa juga Srbije koje se nalaze uz Koridor 10.

 

(Izvor: RTS/MGSI)