Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti Zdravlje

Ministar Krkobabić u poseti opštini Lebane, Grgurovcu i Bošnjacu (VIDEO)

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je juče opštinu Lebane, gde je posle kraćeg sastanka sa rukovodstvom Opštine krenuo u vožnju minibusem za prevoz seoskog stanovništva, koji je kupljen sredstvima Ministarstva za brigu o selu, do sela Grgurovce a potom i do Bošnjaca.

   

Sredstva za minibus su obezbeđena iz prošlogodišnjeg programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko ili opštinsko sedište. Iz ovog programa do sada je dodeljeno 35 ovakvih vozila za najugroženije opštine, a prvi minibusevi su već počeli da stižu i saobraćaju po selima.

   

Ministar je nakon sastanka, u kabinetu predsednika, sa predstavnicima lokalne samouprave posetio selo Grgurovce, koje na ovaj način prvi put dobija redovan linijski prevoz za svoje stanovnike, a svoju posetu Lebanu Krkobabić je završio u selu Bošnjace, obilaskom zadruge „Agro prima jug“. Ova voćarska zadruga je iz prošlogodišnjeg programa Ministarstva za brigu o selu namenjenog zadrugama dobila 13,4 miliona dinara za unapređenje poslovanja nabavkom savremene opreme u voćarstvu.

    

Opširnije u video prilogu:

infocentarjug.rs