Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Održana 11. Međunarodna konferencija o mineralnim resursima

„Održivi rast kroz odgovorno rudarstvo“ bila je tema jedanaeste međunarodne konferencije o mineralnim resursima u Srbiji, koja je održana u Beogradu 16. i 17. novembra.

Ova konferencija je inače vodeća godišnja konferencija o rudarstvu i sirovinama u Srbiji i posvećena je pre svega rešavanju svih važnih pitanja industrije sa fokusom na značaj mineralnih sirovina u razvoju privrede Srbije i regiona.

Veliki broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora rudarstva i geologije iz Srbije, regiona i sveta, prisustvovalo je konferenciji.

Aktivno učešće u drugom danu konferencije uzeo je i predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, koji je u svom govoru istakao da je Rudnik „Lece“, vodeći i najveći privredni subjekt u Medveđi, da zapošljava nešto više od 400 radnika. Da pored eksploatacije u rudniku, odličnu saradnju imamo i sa kompanijama koje vrše istraživanje i rudarenje na teritoriji opštine Medveđa, poput kompanija „Metalfer“, „Dunav minerals“, a od skora i sa „Jantar“ grupom.

Cilj ove konferencije je da poveže investitore i stručnjake u rudarskom sektoru sa svim relevantnim državnim, finansijskim i društvenim akterima.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a pokrovitelji su Ministarstvo rudarstva i energetike RS, kao i ambasade Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske, Švedske, Geološko-rudarska asocijacija Srbije (GRAS) i Kanadsko-srpsko udruženje CANSEE.

Konferencija pruža perspektivu svetskog rudarskog iskustva u domenu pametnog rudarstva, održivog razvoja, procene rizika i politike zdravlja i bezbednosti, globalnih trendova finansiranja rudarstva, uticaja pandemije na regionalni razvoj i ženskog liderstva u rudarstvu.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.