Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Opština Bojnik kupila novi automobil osnovnoj školi „Stanimir Veljković – Zele“

U ime lokalne samouprave, predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović uručio je ključeve novog automobila, direktorki osnovne škole „Stanimir Veljković – Zele“, Radi Krstić. Nenadović je ovom prilikom kazao da će ovaj automobil služiti za prevoz dece i nastavnika.

    

    

„Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi, prvenstveno predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću, za izdvojena sredstva koja je lokalna samouprava obezbedila za kupovinu novog automobila. Naša škola je vrlo specifična, imamo devet izdvojenih odeljenja. Imamo učenike kojima treba obezbediti prevoz jer u tim selima autobuska linija nije zastupljena pa nam je prevozno sredstvo zaista bilo neophodno. Imali smo kombi koji je prevozio učenike ali je u jako lošem stanju, i to nam je predstavljalo veliki problem. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi rešili smo jedan veliki problem tako da će sada mnogo biti lakše. Vrednost automobila je 1,7 miliona dinara“ – rekla je Rada Krstić, direktor OŠ „Stanimir Veljković – Zele“ u Bojniku.

     

Bojnička osnovna škola „Stanimir Veljković – Zele“ ima 703 učenika, od toga u matičnoj školi 552 a ostali đaci su u devet izdvojenih odeljenja.

(ICJ)

Zabranjeno preuzimanje fotografija bez pozivanja na izvor!