Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Potpisan sporazum o saradnji na projektu Multisektorsko partnerstvo za mlade – Aktivator

U cilju osmišljavanja i realizacije projekta koji ima za cilj zapošljavanje mladih, danas je u kabinetu predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića, potpisan sporazum o saradnji.

“Multisektorsko partnerstvo za mlade – Aktivator” je projekat koji partneri realizuju uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i ekspertsku podršku SIPRU tima Vlade Republike Srbije (Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva).

Strane potpisnice međusobnu saradnju u oblasti zapošljavanja mladih zasnivaju na principima partnerstva, transparentnosti, odgovornosti, kao i nezavisnosti i samostalnosti.

Nosilac projekta je UG “Evropski pokret u Srbiji-Leskovac”, a partneri na projektu su Privredna Komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Klaster “Aktivator” Leskovac, Opštine Vlasotince, Lebane, Bojnik i Medveđa i tehničke škole u ovim opštinama.

Svaka od strana potpisnica Sporazuma ima raspodeljene uloge i zadatke u implementaciji projekta a vreme realizacije projekta je ograničeno na 10 meseci.

Ispred opštine Medveđa sporazum je potpisao predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i direktor tehničke škole “Nikola Tesla” u Medveđi, Goran Stevanović.