Preševo Vesti

Preševo: U Privremenom prihvatnom centru trenutno oko 600 migranta, od kojih je 150 dece

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova Aleksandar Vulin izjavio je da se u Privremenom prihvatnom centru u Preševu trenutno nalazi približno 600 migranta, od kojih je 150 dece.

Vulin je tokom obilaska tog centra istakao da su do sada 352 osobe podnele zahtev za dobijanje azila u Srbiji, uz napomenu da svi migranti imaju pravo da traže azil, ali da niko nema pravo da ilegalno prelazi granicu.

On je podsetio na to da je bilo hapšenja krijumčara i sprečavanja ilegalnih prelazaka granice, uz ocenu da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade svoj posao predano.

Ministru je danas predsednik Odbora direktora „Trace group hold“ Nikolaj Mihajlov uručio ključeve kombija za prevoz putnika.

Vulin je naglasio da je ovo vozilo, koje je resornom ministarstvu donirala pomenuta kompanija iz Vranja, adaptirano za prevoz osoba sa invaliditetom, a biće korišćeno i za prevoz migranata sa invaliditetom.