Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Prezentovan javni poziv za projekat „Radimo za bolju budućnost dece“

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ partnerski je projekat grada Leskovca i opština Vlasotince, Lebane i Medveđa, koji finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije.

Tim povodom je juče u holu Kulturnog centra opštine Medveđa održana prezentacija javnog poziva koji je raspisala opština Medveđa, za učešće u Programu obuke za započinjanje biznisa/unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladima (starosti 18 do 35 godina) mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama, u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.

Ispred Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga prisustvovala je direktorka Centra, Dragana Belenzada, koja je predstavila projekat i uputila smernice za apliciranje na konkursu.

Predsednik opštine Medveđa, pozdravio je mlade bračne parove kao i zainteresovane strane, osvrnuvši se na prethodni period i na rezultate koje je zajedno sa svojim timom postigao kako bi se mladi zadržali u Medveđi i oformili porodice.

„Mnogo se radilo kako bi se stvorili uslovi da naša omladina, i potencijal koji imamo zadrži i ne ode dalje od svog rodnog mesta. Vodimo računa o svakom mladom licu, pri tome moram da istaknem da se na visokoobrazovni kadar posebno vodilo računa. Ove mere podsticanja će samo još više doprineti i omogućiti mladima da se bave i privatnim preduzetništvom i započnu mali biznis, obzirom da su uslovi jako povoljni. Pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći putem ovog projekta biće podstaknuto samozapošljavanje i zapošljavanje ciljnih grupa“ rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Opština Medveđa projekat sufinansira i sprovodi u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji – meru usklađivanja rada i roditeljstva.

Dragana Belenzada je rekla da je cilj ovih mera, razvoj i promocija preduzetničkog duha i posticanje preduzetništva kod nezaposlenih mladih (starosti od 18 do 35), mladih bračnih parova, mladih majki i žena, kao i pružanje podrške poslovanju i razvoju novosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima , kao i preduzetnicima i poljoporivrednim gazdinstvima. Program se realizuje u dve faze i to prvoj fazi će biti sprovedena obuka, a u drugoj fazi dodela bespovratnih sredstva i mentoring.

Rok za dostavu prijava za učešće u obuci za započinjanje biznisa je 7. septembar 2018. godine do 14 časova.